torsdag 12 augusti 2010

Remsor à la Holtz

I bloggen Tesa Prickiformar såg jag tipset om att göra egna remsor - sådana som Tim Holtz lanserar - Tissue Tape. Tesa hade provat med maskeringstape från Biltema, och jag testade med tejp från ÖB.

Nummer 1 är svampad med distresser och stämplad med Memory brun dyna.
Nummer 2 först infärgad med Chalk i blå toner sedan sprayad med Glimmer mist. På den ska jag senare stämpla.
Nummer 3 har jag dragit med breda sidan av en ProMarker i ljus rost och sedan lagt på små masker (Tim H) och svampat över med Vintage Photo.
Nummer fyra satte jag först på en bit oh och sedan körde jag den i en Sissix die. Sedan drog jag över med en turkos distress och svampade över lite blått.

Jag testade också att embossa, och det såg ut att gå finfint. Men dagen efter hade den remsan börjat flagna, och distressen liksom kristalliserade sig. Så det får vara! Man kan ju hellre blinga på med lite glitter om man vill.
Jag håller med Tesa, att om man "bara" gör kort så spelar det ingen roll att remsorna inte är syrafria. På Clas O fanns en syrafri variant, som hette ramtejp. En sådan rulle kostar 89 kr. Då är den också helt slät, och vit. Maskeringstejpen är ju lite strukturerad, och cremefärgad. Jag köpte två bredder - en 19 mm och en 24 mm. Ramtejpen är 19 mm.

2 kommentarer:

  1. Åh....bra idé. Kan ju komma till användning framöver :)

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillade min idé. Superläckert blev det!
    Ha en fortsatt skön helg!
    Kram Tesa

    SvaraRadera