Elwas kreativa

4 april 2014
Klar med tröjan i courtelle, med tappade maskor... Den är stickad med stickor 7 och dubbelt garn, den blev alldeles för sladdrig annars. Nu hoppas jag bara att jag inte fastnar överallt och drar ur trådar! Det är säkert lätt gjort. Har också gjort klart en babykofta, den s.k. 5-timmarskoftan. Den är gjord i ett mjukt akrylgarn. Allt garn som jag hade turen att få var ju inte ull eller mohair, det fanns några koner med akrylgarn också! Det använder jag sällan, men jag beslöt att ge det en chans...
15 mars 2014
Jag är klar! Nu är sjalen färdig, och jag måste säga att jag saknar lite att hålla på med den... Det blir säkert mer näverstickning för min del.
Kanten runtom stickade jag i icord, det blev finare att samla ihop rutorna på det viset. Nu ska jag skaffa en sjalnål att ha till, eller kanske ska jag göra en själv?


6 mars 2014
En vanlig torsdag. Jag står och lagar mat, torsken snart klar och likaså potatisen. Lägger sista handen vid äggsåsen. Och så ringer mobilen. Det är kompis A som undrar om jag vill ha garn av en som ska flytta. Självklart vill jag det! Det finns massor av garn, säger hon. Jag tänker - säkert hela tre lådor då... Otroligt! Vi skyndar oss att äta och åker iväg.

Kommer in i huset där det står mängder av flyttlådor i ett rum. Och det visar sig att de flesta lådorna innehåller garn av olika slag! I rummet ovanför finns lika mycket får jag höra. Pulsen ökade, jag blev varm och andfådd och visste inte var jag skulle börja...

Efter ett plockande och stökande sansade jag mig och insåg att två stora kartonger lätt skulle räcka åt mig livet ut...
Hemma igen plockade jag upp allt på en säng i förrådet, och nu gäller det att frigöra en hylla för att förvara härligheten! Det är fantastiska kvalitéer på garnerna, kommer från England, Skottland etc. Mohair, ull, några koner med akryl slank också med. Kvinnan som ägde allt hade en garnstudio och stickade plagg på beställning, efter mått och önskemål. Nu finns hon inte i livet längre, men jag hoppas hon kan se hur euforiskt glad jag är över alla fådda garner och lovar att tacksamt använda dem till det bästa!

5 mars 2014
Ännu ett par vantar tovade! Tyvärr fann jag inget brodergarn i ull, så jag får tänka om. Kanske blir det pärlgarn eller lingarn - eller lite av varje!

28 februari 2014
Vantarna blev så fina! Precis som jag ville ha dem! Nu blir det spännande att se om jag får till ett broderi framöver...

23 februari 2014
Önskar att det fanns ett sätt att redigera även en "fliksida" så att senaste inlägget kommer överst... Men tyvärr! Så jag får datera inläggen själv och gilla läget.
Just nu håller jag på med sjalen, förstås. Men alla restgarner är slut nu! Hoppas hitta mer garn som kan passa när jag är på stickcafé till veckan.
Har stickat ett par vantar som ska tovas i maskin också och börjat på ett nytt par. Förra gången stickade jag i det isländska garnet Lett-lopi och det är lite tjockare än det jag stickar i nu - Kauni. Hoppas på smidiga och lättformade vantar. Tänkte också brodera på dem, om jag hittar lämpligt garn i små mängder på Hemslöjden.

18 februari 2014
Bloggen Elwas kreativa lade jag ned... Jag måste inse att det finns gränser för ork och tid, och en blogg ska uppdateras mycket mer frekvent än jag uppdaterade den! Bättre då att göra en flik i verkstadsbloggen som får innehålla stickat/virkat/sytt!

Lägger in några foton från gamla bloggen till att börja med...


 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar