måndag 27 februari 2012

Till en körmedlem

Ett tackkort till en körmedlem som slutar. Då måste man ha med noter och lämpliga textstämplar! söndag 26 februari 2012

Enkel teknik med alutejp

Jag var inne på Claudine Hellmuths blogg och fann en teknik som var enkel och som jag ville prova. Jag använde inte samma material dock - självhäftande aluminiumfolie - utan jag tog alutejp! Det går lika bra, men man kan inte använda lika stora bilder. Visst kan man skarva, men det blir nog inte snyggt... Det här behöver du:
En bild utskriven på laserskrivare. Obs - måste vara laser!
En bit alutejp
Sprayflaska med vatten
Bonefolder eller annat lämpligt - jag tar en brevkniv med mjuka kanter!
Decoupagelack (syns inte på bilden)Lägg sedan tejpen med blanka sidan ned, och ta bort skyddspapperet. Lägg på bilden och gnugga fast den med brevkniven.Spraya nu vatten på bilden, och gnugga bort papperet med fingret eller med brevkniven.När allt papper är borta stryker man på ett lager decoupagelack som gör att inget klistrigt finns kvar. Kanske ett alternativ kan vara att man sätter på en bit overheadpapper?


Så här ser färdigt kort ut

lördag 25 februari 2012

Utlottning hos Carina!

Carina gör de mest underbara små barn i lera, och den här lilla godingen lottar hon ut. Jag vill gärna - väldigt gärna - vinna den! Gå in och titta på hennes andra minibarn här.
Lottdragningen är den 1 april.fredag 24 februari 2012

Babykort

Ett babykort med motiv från ett foto av min kusin M som liten. Enkelt, rakt upp och ned, som vanligt! Gillar ju när andra dekorerar fint och rikligt, men får inte till det själv. Då tycker jag bara det ser pråligt ut...fredag 17 februari 2012

Inchies

Inchiesar kan vara väldigt användbara, och jag har valt att göra några enkla kort inspirerade från senaste numret av Simply Stamping. Ännu en gång kvistpapper till kortstomme... Inchiesarna är dels mina egna, dels från en swap som scrapgruppen hade.
tisdag 14 februari 2012

Enkelt kort

Ett löv som är stämplat på bakgrund av distress. En matta bakom av brun bazzill, och under den några drag med kopparpenna. Papperet i kopparfärg är i ton med lövet, och är en lagom dekoration eftersom jag vill att lövet ska synas mest! Kvistpapper, som jag gillar, passar till själva kortstommen!lördag 11 februari 2012

Till en 40-åring

Motivet med änglarna är stämplat på canvas och bestruket med decoupagelack. Sedan färglagt med ProMarkers, lite lite grand. En dekoration i koppar "födelsedag" som Inola skickat - tack! Tyvärr blev den så mörk på fotot. Några blingstenar i ton med papperet. Kortet är vikt som en bok, ryggen ihoplimmad.onsdag 8 februari 2012

Ett litet motiv

När man har ett litet motiv som behöver framhävas kan det vara fint med en speciell inramning! Det här är en enkel vikning som gör att motivet kommer till sin rätt. Några brads och harmonierande papper - klart!måndag 6 februari 2012

Hjärtan

Nu är det hög tid att tänka på allahjärtans-kort! Jag brukar göra några i alla fall, och så lägligt fick jag en ny hjärtstämpel tillsammans med en stämpeltidning!
fredag 3 februari 2012

Samma motiv - två kort

Återigen samma motiv på två kort, lika men olika! Det är roligt att skaffa nya textstämplar, plötsligt känns vissa motiv mer användbara igen!